ABD Rusya Ve İran Savaşa Giriyorlar

Suriye'nin Irak sınırında, DEAŞ kontrolündeki Deyrizor ili, iç savaşta söz sahibi aktörlerin yeni ilgi odağı haline geldi.

Suriye'nin Irak sınırında, DEAŞ kontrolündeki Deyrizor ili, iç savaşta söz sahibi aktörlerin yeni ilgi odağı haline geldi. Rusya ve İran destekli rejim güçleri, il merkezindeki kuşatmayı delmeye yaklaşırken kent, "PKK/PYD devleti" planı açısından ABD için de önem taşıyor.

Astana süreciyle ülkenin diğer cephelerindeki çatışmalar büyük ölçüde dururken, Suriye'deki mücadele ülkenin doğusuna Irak sınırına kayıyor. Bu noktada Irak sınırındaki Deyrizor'un, son dönemde ABD, Rusya, İran, rejim, terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ açısından önemi artıyor.

Son nüfus sayımına göre yaklaşık 230 bin kişinin yaşadığı Deyrizor'un büyük kısmı, Temmuz 2014'ten bu yana DEAŞ'ın kontrolünde. İl kırsalına hakim DEAŞ, merkez ve çevresinde de rejim güçlerini kuşatmada tutuyor.

Son birkaç ayda, ABD öncülüğündeki koalisyon ve müttefiki terör örgütü PKK/PYD'nin, DEAŞ'ın kalesi Rakka'ya yoğun saldırıları, örgüt militanlarının Rakka'nın güneydoğusundaki Deyrizor'a kaymasına neden oldu. Geçen hafta, Hizbullah ile yapılan anlaşma sonucu da Suriye-Lübnan sınırındaki DEAŞ'liler, bu ile geçtiler.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Dünya Haberleri