ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan yeni açıklama!

Pompeo, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında 'Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin varılan anlaşma' konusunda 'Dün Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz.' açıklamasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail'in başkenti Tel Aviv'den, Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçerken uçakta soruları yanıtladı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda dün varılan anlaşmaya yönelik bazı eleştirilere yanıt verdi.

Pompeo "(Suriye'nin kuzeydoğusu) Bölgede, düzensiz kuvvetler var. Tam olarak bunların ne olduğunu bilmiyorum, ama dün Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz. Ayrıca SDG'nin bulunduğu iki bölgedeki (YPG/PKK unsurları) kuvvetlerin ayrılmaya başladığına dair duyumlarımız var. Bu nedenlere ateşkesin temel elementleri yerine getiriliyor diyebiliriz."  dedi.

POMPEO, ANLAŞMANIN BAŞARILI OLMASINI UMDUĞUNU BELİRTTİ

Pompeo, söz konusu anlaşmanın başarılı olmasını umduklarını vurgulayarak, "Bu anlaşmanın daha hızlı, daha net ve daha kolay yoldan yapılmasını istersiniz. Ancak çalışmamız lazım. Bu anlaşmanın uygulanması, izlenmesi ve şartların gerçekten yerine getirildiğinden emin olmamız lazım." yorumunu yaptı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri