ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni açıklama: Kürtler melek değil

Trump, "Türkiye'ye yaptırım uygulamak bölgede savaşmaktan daha iyi. Suriye, Rusya'dan yardım alıyorsa bu 'iyi', Kürtler melek değiller." açıklamasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump yeni bir açıklamada bulundu.

Trump açıklamasında "Türkiye'ye yaptırım uygulamak bölgede savaşmaktan daha iyi. Suriye, Rusya'dan yardım alıyorsa bu 'iyi', Kürtler melek değiller." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı yeni açıklamada, "ABD olarak Suriye'de müzakere sürecine yardım edeceğiz. Türkiye'ye yaptırım uygulamak bölgede savaşmaktan daha iyi. Bu Türkiye ile Suriye arasındadır, benim sorunum değildir" dedi.

ABD BAŞKAN YARDIMCISI MIKE PENCE YARIN GELİYOR

Öte yandan Beyaz Saray Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Pence, bugün yerel saatle 18.00'da (TSİ 01.00) Ankara'ya hareket edecek.

Yarın Türkiye'de olacak Pence'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok yetkiliyle Suriye konusunda görüşmeler yapması bekleniyor.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan "ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır." paylaşımında bulundu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri