AB Bakanından İç Güvenlik Paketi açıklaması

AB Bakanı Volkan Bozkır, İç Güvenlik Paketi'nde AB ülkelerinde uygulanmayan ve AB müktesebatına uygun olmayan hüküm bulunmadığını söyledi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlıktaki makamında, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti'yi kabulü sırasında gazetecilerin İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin sorularını cevapladı.
"AB MÜKTESEBATINA UYGUN"

Güvenlik paketinin uzun zaman önce Bakanlar Kurulu'na geldiğini ve paketle ilgili görüşlerini açıkladıklarını belirten Bozkır, AB Bakanı olarak AB'deki ve Batı ülkelerindeki uygulamaları, AB müktesebatını titizlikle incelediğini vurguladı. Bakan Bozkır, "Paketin içinde AB ülkelerinde uygulanmayan ve AB müktesebatına uygun olmayan hiçbir hüküm bulunmamaktadır" diye konuştu.
PAKETTE NELER VAR?

Devletin, vatandaşlarını korumak, serbestçe fikirlerini açıklamalarına imkan vermek, fikirlerini açıklarken gösteri yürüyüşü ve toplantı yapmayı arzuladıkları zaman bunun güvenlik altına alınması, rahatsız edilmemesi ve serbestçe gerçekleştirilmesini sağlamakla görevli olduğunu söyleyen Bozkır, paketle bunun yerine getirilmesinin söz konusu olduğunu kaydetti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri