A Milli futbol takımımız, tarihindeki 596. randevusuna çıkacak!

2022 FIFA Dünya Kupası G grubunun 4. maçında Karadağ ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol takımımız, bu maçla birlikte tarihindeki 596. maçına çıkacak.

Bu akşam Beşiktaş Park'ta Karadağ ile karşı karşıya gelecek olan A Milli futbol takımımız, grupta 7 puanla lider durumda yer alıyor. 4 maçına çıkacak Millilerimiz Karadağ'ı da yenerek yoluna devam etmeyi planlıyor. Öte yandan bu maç ile birlikte Milli takımımız tarihindeki 596. maçına çıkmış olacak. A Milli futbol takımımız bu maçların 226'sını kazanırken 227 kez mağlup oldu. 142 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

İLK 11'LER

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Mert Müldür, Okay Yokuşlu, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder, Kenan Karaman, Burak Yılmaz

Karadağ: Mijatovic, Vesovic, Savic, Vujacic, Tomasevic, Marusic, Kosovic, Scekic, Haksabanovic, Djurdjevic, Bozovic

2021'DEKİ 10. MAÇ

Milliler bu yıl oynadığı 9 maçta 4 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve 3 de yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 15 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 14 gol gördü.

Bu yılın ilk maçında Hollanda ile karşı karşıya gelen takımımız, İstanbul'da rakibini 4-2 yenmişti. Grubun ikinci karşılaşmasını İspanya'da Norveç ile oynayan Türkiye, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milliler, gruptaki üçüncü maçında ise sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, Azerbaycan ile Alanya'da oynadığı özel maçı 2-1 kazanırken, millilerin Antalya'da Gine ile oynadığı özel maç 0-0 sona erdi. Millilerimiz, EURO 2020 öncesinde oynadığı son özel maçta ise Almanya'da Moldova'yı 2-0 mağlup etti. Türkiye, EURO 2020'nin açılış karşılaşmasında İtalya'ya 3-0, ikinci maçında Galler'e 2-0 ve grubun son maçında da İsviçre'ye 3-1 kaybetti.

KARADAĞ İLE 3. RANDEVU

A Milli Futbol Takımı, Karadağ ile tarihindeki üçüncü kez karşılaşacak. İki takım ilk kez, 29 Mayıs 2016'daki hazırlık maçında Antalya'da karşılaşmıştı. O maçta Millilerimiz, Mehmt topal'ın golüyle maçı kazanmıştı.

İki ekip arasında 27 Mart 2018'de deplasmanda oynanan karşılaşma ise 2-2'lik eşitlikle sona ermişti. Ay-yıldızlı ekibin golleri ise Cengiz Ünder ve Okay Yokuşlu'dan gelmişti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri