7 kulüp daha itirazda bulundu!

TFF'nin açıkladığı yabancı sınırına kulüplerden itirazlar gelmeye devam ediyor. Daha önce Kasımpaşa ve Galatasaray, yabancı sınırı kuralını tahkim kuruluna taşıdığını açıklamıştı. kulüp daha; Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Sivasspor, Alanyaspor, Göztepe ve Antalyaspor, kararı tahkim kuruluna taşıdı.

Habertürk'ten Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre, Süper Lig'in gelecek sezonunda uygulanacak olan yabancı sınırlamasına kulüplerden itirazlar geliyor. Galatasaray ve Kasımpaşa'nın ardından Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Sivasspor, Alanyaspor, Göztepe ve Antalyaspor, kararı Tahkim Kurulu'na taşıdı. Böylelikle karara itiraz eden kulüp sayısı 9'a yükselmiş oldu.

Takımların itiraz dilekçelerinde takımların yabancı sayısında kademeli olarak düşüşten yana oldukları ancak sezon bitiminden bir ay sonra yeni sezonun başlayacak olması ve kontratları devam eden oyuncular nedeniyle bu kararın uygulanamaz olduğu belirtildi.

Süper Lig ekiplerinin bu konunun makul bir sürede kulüplerin de fikirleri alınarak makul bir sayıya inmesine itiraz etmedikleri, üslup ve usul açısından kararı doğru bulmadıkları kaydedildi.

Kaynak: (Habertürk)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri