4 parti karar aldı! Yeni bir ittifak geliyor: Cumhurbaşkanı adayı CHP'li olacak

Gazeteci Barış Yarkadaş, Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti'nin tek bir partinin çatısı altında seçime girmeye karar verdiğini belirtti. Yarkadaş söz konusu ittifakın cumhurbaşkanı adayının CHP'den geçici ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacağını öne sürdü.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçim öncesi, siyaset hareketlendi. Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ını aday göstereceğini açıklarken Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Tüm bu ittifakların yanı sıra yeni bir ittifak daha ortaya çıktı.

TEK PARTİ ORTAK LİSTE

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti, tek bir partinin çatısı altında ortak bir liste ile seçime girmeye hazırlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYI CHP'Lİ

İttifakın muhtemel cumhurbaşkanı adayının CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olduğunu belirten Yarkadaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Özcan ile görüştüğünü öne görüştüğünü ifade ederek şunları kaydetti:

"İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise muhtemelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacak. Genel başkanlar da bu projeye sıcak bakıyor.

Tanju Özcan, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile de görüşmüş. Az önce Muharrem İnce’ye yakın bir isimle konuştum. Görüşmeyi doğruladı. Ancak, “Özcan’ın adaylığına biz sıcak değiliz” dedi. Özcan ise cumhurbaşkanlığı adaylığında kararlı."

Öte yandan Tanju Özcan birçok kez cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini dile getirmişti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı için açık kapı: "6'lı Masa sizi aday gösterirse benim için görevdir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olmak istiyor! Tanju Özcan, altılı masa liderlerine mektup yolladı: "Ben Erdoğan'a meydan okuyorum"
Tanju Özcan, cumhurbaşkanı adaylığı için harekete geçti! Altılı masaya talepte bulunacak: "Bir deneyeyim şansımı"
CHP'li Tanju Özcan canlı yayında itiraf etti, sunucu şoke oldu! "Belediyede torpilsiz kimse olmaz, herkesin bir referansı vardır"

Gündem Haberleri