4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

Türkiye genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. 81 şehirde uygulanan kısıtlama ile bayramda yoğunluğun azaltılması hedeflenmişti.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 81 şehirde 23-24-25 ve 26 Mayıs'ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi.

Bu sokağa çıkma kısıtlaması daha öncekilerin aksine Ramazan Bayram'ında tedbir amaçlı tüm şehirlerde uygulandı. Sokağa çıkma kısıtlaması ile bayramda yoğunluğun azaltılması hedeflenmişti.

81 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına büyük oranda uyuldu. Tedbirleri ihlal edenlere ise müsamaha gösterilmedi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk kez uygulandığı şehirler de tedbirlere uyuldu.

50 şehirde ilk kez uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresince vatandaşların ihtiyaçları karşılandı. Fırınlar, tatlıcılar ve lokantalardan evlere paket hizmeti verildi. Su, gazete ve mutfak tüpü satan işletmeler de açıktı. 

İçişleri Bakanlığı'ndan akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması boyunca ihlalde bulunan kişilere işlem yapıldığı şu ifadelerle duyurulmuştu:

Bu uygulama sırasında az sayıda da olsa kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımız olmuştur. 4 günlük süre boyunca ihlalde bulunduğu tesbit edilen toplam 47.831 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılmıştır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri