2023 seçimleri ne zaman yapılacak? AK Parti MYK'sında iki tarih öne çıktı! İşte seçim tarihi...

AK Parti MYK toplantısında seçim tarihi ve seçim kararının nasıl alınacağı konuşuldu. Seçim için iki tarih üzerinde durulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına, " Artık hazırlıklarımıza başlıyoruz” dediği ifade edildi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü yapıldı. Toplantıda 18 Haziran'da yapılan olacak seçimin tarihinin öne çekilmesi konusu masaya yatırıldı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim tarihi hakkında sunum yaptı. 9 Nisan ile 18 Haziran arasında yapılacak seçimi için izlenecek yol haritası konuşuldu.

İŞTE SEÇİM TARİHİ

18 Haziran’da okulların kapanması, sınav tarihinin olması, yaz tatili sürecine girilmesi, Kurban Bayramı ve yaklaşık 100 bin vatandaşın hac yolculuğu ve bu yüzden oy kullanamaması nedeniyle bu tarihten vazgeçildiği belirtildi. 30 Nisan ve 14 Mayıs’la ilgili son kararın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinden sonra verilmesi bekleniyor.

SEÇİM KARARI NASIL ALINACAK?

MYK'da seçim kararının nasıl alınacağı da konuşulan önemli konular arasındaydı. Anayasa’ya göre, seçim tarihinin öne çekilebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’i feshetmesi ya da Meclis’ten 360 oy çıkması gerekiyor. Toplantıda, partilerle bu konuda uzlaşma aranabileceği gündeme gelirken, uzlaşma olmaması durumunda ise Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i feshedebileceği konusunda da değerlendirmeler yapıldı.

"HAZIRLIKLARA BAŞLIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına sahada olması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan'ın, “İl başkanlarının istifasıyla ilgili süreci tamamlayacağız. Belediye başkanlarımızla ilgili sürece bakacağız. Artık hazırlıklarımıza başlıyoruz” dediği kaydedildi.

Kaynak: Hürriyet

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Seçim tarihi öne çekilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu

Gündem Haberleri