2020 Ocak zammı ile emekli ve memur maaşları ne kadar olacağı açıklandı

Yılda 2 kez 1000'er lira bayram ikramiyesi alan emekliler, zam beklentisi taşıyor. Eğer TÜFE artışı gelirse ikramiye bin 139 liraya çıkabilecek. Peki 2020 Emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesine zam var mı? İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği bu konuyu bizde araştırıp haberimizde yer verdik.

 TÜFE artışı gelirse yıllık avantaj ile 278 lirayı bulacağı emekli maaşında 2020 ikramiyesinin ne kadar olacağı bekleniyor. 2020 Emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesine zam var mı? sorularının sıkça araştırıldığı internet mecrasında bizde bu konuya el attık ve bu soruların cevaplarını haberimizde derledik.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde biner lira ikramiye alan emekliler, 2 yılda toplam 4 bin lirayı cebine koydu. Emekliler, yeni yılda ise yeni tutar bekliyor. 2020 programına ikramiye artışının alınmasını isteyen emekliler, tutara yeni yılda yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışı yapılması beklentisini taşıyor.


ÖNÜMÜZDEKİ YIL DURUM NE OLACAK?

Bu talep hayata geçerse emeklilerin, dul ve yetim aylığı alanların ikramiyelerine enflasyon zammı yapılacak. Merkez Bankası, 2019 yılı enflasyon tahminini yüzde 13.9 olarak açıkladı. Bu tahmine göre, emeklilerin bayram ikramiyesi mevcut bin liralık seviyesinden önümüzdeki yıl bin 139 liraya ulaşabilecek.

Emekliler, önümüzdeki yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında 278 lira artışla toplam 2 bin 278 lirayı cebine koyabilecek. Dul ve yetim olanların ikramiye tutarı da aynı oranda artacak. Ölüm aylığı oranı yüzde 50 olan eşin ikramiyesi 500 liradan 569,5 liraya, yüzde 25 olan çocuğun ise 250 liradan 284,75 liraya yükselebilecek.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri