15 Temmuz şehidi Önder Güzel kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Önder Güzel kimdir, Nasıl Şehit Oldu? FETÖ’cü askerlerin Özel Harekat Daire Başkanlığı’na attığı bomba, yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da teröre karşı mücadele eden, FETÖ’cülerin baskıları ve yakalandığı kanser hastalığına rağmen gör

15 Temmuz şehidi Önder Güzel kimdir, Nasıl Şehit Oldu? FETÖ’cü askerlerin Özel Harekat Daire Başkanlığı’na attığı bomba, yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da teröre karşı mücadele eden, FETÖ’cülerin baskıları ve yakalandığı kanser hastalığına rağmen görevinden vazgeçmeyen, Emniyet Müdürü Önder Güzel’i görevi başında şehit etti.

Polis okulundan üçüncü olarak mezun olan ve en çok istediği bölüm olan Özel Harekat’ta 24 yıl görev yapan Güzel, 2008 yılında yakalandığı akciğer kanseri hastalığını da yenerek, görevine devam etti.  

Doğu ve Güneydoğu’da bir çok operasyona katılan Güzel, son olarak bölücü terör örgütüne yönelik Silopi’deki operasyonda 38 gün göre yapmıştı.

Evli ve 3 çocuk babası Güzel’i, ablası Figen Mutlu, ”Devletini, bayrağını, en çok seven insanlardan biriydi. Yaklaşık 5 yıl önce de FETÖ’cüler, kardeşimi 2 yıl özel harekattan uzaklaştırdılar. Başka illerde emniyet müdürü olarak görev yapabilirdi ama özel harekattan vazgeçmedi. ‘Ben burayı düşmanlara mı bırakacağım’ derdi. Dirisine sözlerini geçirememişlerdi.” sözleriyle anlattı.

Özel Harekat Daire Başkanlığı’na ilk bomba atıldığında şubedeyken, koordinasyonu sağlamak için Daire Başkanlığı binasına giden Önder Güzel, şehir merkezinde görev yapacak ekibi gönderdikten sonra F-16’lardan atılan ikinci bombayla, diğer özel harekat mensuplarıyla şehit düştü.

Kaynak: AA

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Biyografi Haberleri