15 Temmuz şehidi Mehmet Oruç kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Mehmet Oruç kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü tesislerini hedef alan bombalı saldırı, ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un birlikte başlayan yaşam

15 Temmuz şehidi Mehmet Oruç kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü tesislerini hedef alan bombalı saldırı,  ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un birlikte başlayan yaşamlarına yine birlikte son noktayı koydu.

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan Ahmet ve Mehmet Oruç'un eğitim hayatları beraber geçti. Hayalini kurdukları polis meslek yüksekokuluna giren ikizler, daha sonra helikopter pilotu olmak için pilotluk kursuna kayıt yaptırdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının Gölbaşı'ndaki tesislerinde 8 aydır eğitim alan Ahmet ve Mehmet Oruç, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında tesislere F-16 savaş uçaklarınca atılan bombalar sonucu şehit düştü.

Şehit ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un cenazeleri, Adana’da yine yan yana defnedildi.

Evli olan ikizlerden Ahmet Oruç'un eşi 7 aylık hamileydi.

Kaynak: AA

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Biyografi Haberleri