140journos kimin, kime ait? 140journos kurucusu kim?

Türkiye ile ilgili belgesel videolar, görsel hikâyeler ve araştırma videoları üreten bir Youtube kanalı olan 140journos hakkında "140journos kimin, kime ait? 140journos kurucusu kim?" sorularının yanıtları merak edildi. Haberimizde soruların yanıtlarına yer verdik...

İçinde yaşadığımız coğrafyayı dile getirip, görsele döken 140journos Youtube kanalı, içerikleriyle 1,22 milyon aboneye sahip. Günümüz Türkiye'sine dair önemli konu başlıklarına yer veren kanal hakkında "140journos kimin, kime ait? 140journos kurucusu kim?" soruları oldukça merak edildi. Haberimizde 140journos kurucularının kim veya kimler olduğuna dair detaylara yer verdik.

140JOURNOS KİMİN, KİME AİT? 140JOURNOS KURUCUSU KİM?

140journos, gönüllü bir topluluğun oluşturduğu; Türkiye ile ilgili belgesel videolar, görsel hikâyeler ve araştırma videoları üreten bir medya yayıncısı. 19 Ocak 2012'de, Cem Aydoğdu ve Engin Önder tarafından kuruldu. Gezi Parkı protestolarıyla birlikte ilgi çeken ve takipçilerini artıran yurttaş gazeteciliğinin öncülerinden oldu. Önder, 2015 yılında Time dergisi tarafından "gelecek neslin liderleri" arasında gösterildi.Günümüzde aktif olarak YouTube, Twitter, Facebook, Instagram gibi ücretsiz platformlardan yayın yapan 140journos; BluTV ve Exxen gibi ücretli platformlar için de içerik üretmektedir. 140journos ismi kurulduğu dönemde Twitter'daki karakter sınırı olan 140 ve gazeteci anlamına gelen journos kelimelerinden oluşmaktadır. Aynı zamanda Fransızca ve İngilizce dillerinde de yayın yapmaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Ne, Nedir Haberleri