1236 Hakim Ve Savcı Adaylarının Ataması Gerçekleştirildi! (HSYK Atama İsim listesi)

Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle adli yargıda bin 178, idari yargıda 58 olmak üzere toplamda bin 236 hakim ve cumhuriyet savcısı adayının ataması gerçekleştirildi. HSYK'nın 1236 atama isim listesine haberimizden

1236 Hakim ve Savcıya ait atama kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.7 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğegiren kararda Hakimler ve Savcılar Kurulunun atama kararlarına yer verildi. Buna göre toplamda 1236 adet Hakim ve Savcı adayının atamaları yapıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) ilişkin atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. HSK Kanununun 13. maddesi gereğince ad çekme usulüyle gerçekleştirilen kararname ile adli yargıda bin 178 hakim ve cumhuriyet savcısı adayının, idari yargıda ise 58 hakim adayının ataması gerçekleştirildi.

HSYK ATAMA İSİM İSİM LİSTEYİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

HSYK Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti’nde asli ve idari hakim ve savcılar mesleğini kabul etme, nakletme ve geçici yetki verme, yükseltme ve birinci sınıfa ayırma gibi görevleri yerine getiren kurumdur.

Başkanı Adalet Bakanıdır. HSYK'nın üye sayısı, 2010 referandumda 7'den 22'ye çıkmıştır.

Kurulun başkanı Adalet Bakanı olup, Müsteşar kurulun tabii üyesidir.

Kurulun diğer üyeleri ise şöyledir; ilk derece adli yargı hakim ve yargıların kendi aralarında seçtikleri yedi, ilk derece idari yargı, hakim ve savcılarının kendi aralarında seçtikleri üç, Yargıtay Genel Kurulununun kendi üyeleri arasında seçtikleri iki ve Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulunun kendi üyeleri arasında seçtikleri bir ve Cumhurbaşkanının hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından seçtiği dört üyeden oluşuyor.

 HSYK’nın Görevleri;

hakim

2461 sayılı kanunun 4. maddesi gereğince şu şekildedir;

1. Yargıtay ve danıştay üyelerini seçmek.

2. Adalet Bakanlığının, bir mahkemenin, bir hakim veya savcının kadrosunun kaldırılması veya bir mahkemenin yargı çevresinin değiştirilmesi konusunda karalara bağlamak.

3. Hakim ve savcıları; mesleğe kabul etme, atama ve nakletme, geçici yetki verme, her türlü yükselme ve birinci sınıfa ayırma, kadro dağıtma, meslekte kalmaları uygun görülmeyenler hakkında karar verme, disiplin cezası verme, görevden uzaklaştırma, işlemlerini yapma, anayasa ve kanunlarla verilen diğer görevleri yerine getirmektir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri