116 bin kişinin etkilendiği sel felaketi can almaya devam ediyor! Ölü sayısı 13'e ulaştı!

Filipinler'de etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükselirken, kayıp olarak kayıtlara geçen 23 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Filipinler'in Visayas ve Mindanao bölgeleri başta olmak üzere birçok kesiminde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağışların bilançosu netleşmeye başladı. Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi'nden (NDRRMC) yapılan açıklamada, çoğunluğu su baskınlarından kaynaklı olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısının 13'e yükseldiği bildirildi.

116 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Kayıp olarak kayıtlara geçen 23 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü ifade edilirken, 45 bini aşkın kişinin tahliye merkezlerine sığındığı açıklandı. Öte yandan farklı bölgelerde yaşayan toplam 166 bin kişinin felaketten etkilendiği kaydedildi.

Filipinler Atmosferik, Jeofizik ve Astronomik Hizmetler İdaresi (PAGASA), mevsim normallerinin üzerindeki yağışların önümüzdeki günlerde de farklı bölgelerde etkili olabileceği uyarısında bulunurken, yerel otoriteler su baskını ve toprak kayması ihtimaline karşı hazırlıklı olma çağrısı yaptı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Karısını iş arkadaşıyla aldatan adamın hayalleri suya düştü! Aylardır süren ihaneti bebek telsizi ortaya çıkardı!
37 yaşındaki kadın 5 aylık kızı da dahil 3 çocuğunu vahşice öldürdü! Cinayet gerekçesi herkesi şaşkına çevirdi!
Ulusal Astronomi ve Jeofizik Araştırma Enstitüsü duyurdu! Mısır'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Dünya Haberleri